Hoe het echt is met Two Under Two

Eerlijke mening? Het is krankzinnig. Pure waanzin. Maar het is ook het leukste dat ik ooit heb gehad en het meest dankbaar dat ik ooit ben geweest. Het hebben van twee kinderen in twee jaar is gemakkelijk het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan, fysiek, emotioneel en mentaal. Maar met alle stress komt dubbele glimlach, dubbele lach en dubbele liefde van uw kleintjes. Om te overleven en, ja, misschien zelfs te gedijen, met het hebben van twee kinderen onder de twee, is de eerste taak om je op je gemak te voelen met het ongemak. Omarm de chaos, lach door de tranen van frustratie en raak eraan gewend dat er altijd ergens een puinhoop is, of het nu je kinderen zijn of je huis (vaak beide). We kunnen het allemaal hebben, alleen niet allemaal tegelijk, toch?

Ik erken dat dit allemaal geweldig klinkt, en het is echt makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet dit uit ervaring en uit het leven met mijn eigen babyjongens, die net een en twee jaar oud zijn geworden. Laten we een diepe duik nemen in de wilde afgrond die twee onder de twee is.

Wacht . . . opnieuw?

Het nieuws leren dat je weer verwacht terwijl je al aan de behoeften van je baby neigt, kan ongelooflijk overweldigend zijn. Gepland of ongepland, een zwangerschapsonthulling roept elke emotie in het boek op. Die gevoelens worden verergerd als je dat deja vu-gevoel van “hebben we dit niet net gedaan??” want, oh wacht, dat deed je! Ik herinner me dat ik opwinding, angst en op een bepaald niveau schaamte voelde omdat ik het gevoel had dat ik veel ongevraagde opmerkingen van de pindagalerij zou krijgen. Onze tweede zoon was erg gewild en gewenst, en het stoorde me echt om van anderen te horen nadat ze erachter kwamen dat we weer zwanger waren en insinueerden dat het “een ongeluk” was.

Op een bepaald niveau vond ik het echt genieten om de reacties van anderen te zien toen ik hen vertelde dat we weer in verwachting waren terwijl ik mijn kleine baby in mijn armen hield. Ik kon de wielen in hun hoofd zien draaien terwijl ze in stilte berekenden wat het leeftijdsverschil zou zijn en hoe dit mogelijk had kunnen gebeuren. Onthoud dat de meningen van anderen precies dat zijn. Wat er echt toe doet, is de mentale en fysieke gezondheid van u en uw gezin.

Niet voorbereiden is voorbereiden om te mislukken

De logistieke overwegingen van het hebben van twee baby’s jonger dan twee jaar zijn enorm. Voordat ik erachter kwam dat ik zwanger was van baby nummer twee, herinner ik me hoe moeilijk het was om het huis te verlaten en me voor te bereiden om alles wat de baby nodig zou kunnen hebben bij me te hebben. Toen mijn tweede zoon arriveerde, nam de stress van het inpakken van alles exponentieel toe. Ik heb het nu tot een wetenschap weten te maken, maar in die begindagen veroorzaakte het gewoon mijn angst en maakte het organiseren en plannen van alles een nachtmerrie. Ik ontdekte dat het van cruciaal belang was om de avond ervoor zoveel mogelijk voor te bereiden. Ik probeerde mezelf er ook aan te herinneren dat zelfs als ik iets zou vergeten, ikzelf en de baby’s nog steeds in orde zouden zijn.

Twee bij twee

De coördinatie van twee vergelijkbare – maar soms zeer verschillende schema’s – was ook een uitdaging om te navigeren. In de begindagen dat we een pasgeboren baby en een kind van 12 maanden hadden, waren we in de echte overlevingsmodus en probeerden we gewoon elke dag door te komen. Langzaam maar zeker veranderden we in een los schema dat ons leven gemakkelijker maakte. We waren niet obsessief gebonden aan het schema. Over het algemeen was het echter nuttig om te weten waar we op elk moment van de dag naar streefden. Onze jongens delen ook een slaapkamer met hun beide wiegjes erin, dus dat was nog een extra laag. Dutjes waren lastig, maar we hebben het laten werken met de hulp van een geweldige geluidsmachine en veel gebeden.

De was stapelde zich snel meer dan ooit op. Die vroege pasgeboren dagen van spugen, luieruitbarstingen en outfitwisseling na outfitwisseling maakten het nog gek. We hielden het zo goed mogelijk vol en probeerden door de stress heen te lachen. Soms is dat alles wat je kunt doen!

Beide baby’s voeden was een speciaal soort gek, vooral omdat ik mijn tweede zoon uitsluitend borstvoeding gaf. Mijn man voedde onze oudste zoon meestal en ik nam de teugels in handen bij het omgaan met voer voor onze jongste zoon. De verdeel en heers benadering van het voeden van beide baby’s was een game changer en de enige manier waarop we het overleefden.

Toen onze pasgeborene groeide en in staat was om zelfstandig te zitten en te experimenteren met vaste stoffen, werd dat veel gemakkelijker. Beide baby’s in hun hoge stoel plaatsen en ze allebei dezelfde maaltijden serveren was veel beter voor de geestelijke gezondheid van iedereen in het huishouden.

Verdubbel de zegen, verdubbel de stress

De uitputting van het orkestreren van het dagelijkse leven met twee baby’s jonger dan twee jaar is een enorme onderneming. De mentale tol die het allemaal eist, evenals de fysieke inspanning, is onbegrijpelijk. Het is echt een spectrum van emoties vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je hoofd ‘s nachts het kussen raakt. Ik herinner me de intense gevoelens van overweldigd worden toen mijn uitgerekende datum met mijn tweede kind naderde. Ik voelde me schuldig dat mijn eerste baby te lang niet zijn “enig kind moment” kreeg. Zodra mijn Theodore ter wereld kwam, verdween die angst. Maar het is nog steeds moeilijk om niet te worstelen met de schuldgevoelens over elke keuze. Ik ben zo dankbaar dat ze zo dicht in leeftijd zullen opgroeien en elkaar dit hele leven zullen hebben. Als ouders komt er echter geen einde aan het non-stop stressen en twijfelen.

Tips en trucs van de twee-onder-twee-handel

Koop alles dubbel.

Dit is een redder in nood voor mij, en ik koop twee van alles, van strandhanddoeken tot binkies. Ik heb toevallig twee jongens. Kleding is dus nog gemakkelijker, want ik pak gewoon de juiste maten uit het rek en noem het een dag. Abonneer je en bespaar op dingen als luiers en doekjes, zodat je niet in paniek hoeft te raken als je bijna niets meer hebt. Gebruikmakend van al die apps zoals Instacart en Shipt kunnen bieden en jezelf de hoofdpijn besparen. Werk slimmer niet harder!

Maak een schema dat voor jou werkt.

Hier ben ik nog mee bezig. Mijn zoontje van twee doet midden op de dag een dutje. Mijn eenjarige doet nog steeds een ochtend- en een middagdutje. Als gevolg hiervan slaapt er in mijn huishouden elke dag iemand van 9.00 uur tot 16.00 uur (helaas is die persoon meestal geen mama of papa). We proberen ons daardoor niet te laten weerhouden van het doen van leuke dingen gedurende de dag en zijn er goed in geworden om de jongens een dutje te laten doen in de auto of onderweg in de dubbele kinderwagen. Toch kan het frustrerend zijn om ze niet tegelijkertijd te laten dutten. Ik heb soms geprobeerd mijn jongste zoon iets later op de dag een dutje te laten doen met zijn broer. Als ze samen een dutje doen, noemen we dat het eenhoornmoment in ons huis – een echt geschenk!

Investeer in een dubbele kinderwagen.

Dit hoeft niet duur te zijn. Het hebben van een dubbele kinderwagen heeft ons letterlijk elke dag gered sinds we twee baby’s onder de twee hebben. We hebben de onze meegenomen op een langlaufreis naar Californië, en onze vertrouwde zij-aan-zij dubbele kinderwagen is ons favoriete en meest effectieve baby-item.

Dubbele laatste gedachten

In veel opzichten is het hebben van twee baby’s jonger dan twee jaar als het hebben van een tweeling (of hoe ik me voorstel dat een tweeling zou zijn). We veranderen één baby. Dan veranderen we een seconde. We combineren badtijden en wassen de ene baby, en daarna de andere. Ik veeg een hoge stoel af, en dan de tweede. We gaan voor één oorontsteking naar de kinderarts en bellen de volgende dag voor de tweede. En elke dag knuffelen we twee baby’s en voelen we ons dubbel gelukkig om ze de onze te noemen.

Blijf op de hoogte van beide babyboeken en lach met je partner wanneer je kinderen samenzweren om tegelijkertijd in het vliegtuig hun verstand te verliezen (hebben ze dit van plan!?). Pak veel meer snacks in dan je denkt dat ze ooit zouden kunnen eten (het zal nog steeds niet genoeg zijn). En maak alle foto’s en video’s. We zijn elke dag eeuwig dankbaar voor twee baby’s die ons soms gedurende de dag op de rand van een meltdown houden. Dan, zodra we ze samen naar bed hebben gebracht (dat was op zich al een mijlpaal), pakken we onze telefoons, bekijken we video’s en foto’s ervan en glimlachen we om hoeveel we ze missen. Maak die dubbele kinderwagen vast voor de wilde rit. Het is een goede.creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Babyfoon-met-camera.com
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart