Hoeveel moet ik uitgeven aan een kwalitatieve babyfoon?

Afhankelijk van welke functies men nodig heeft, kan de prijs van een babyfoon aanzienlijk variëren. Het kiezen welke functies nodig zijn, kan afhangen van de grootte van het huis, de leeftijd van de baby, het comfortniveau van de ouders en het budget.

Prijs voor de basisfuncties

Een basismodel babyfoon met alleen geluidsfuncties kan kosten tussen de €30 en €50. Dit soort babyfoon zal normaliter bestaan uit een zender, die geluid opvangt in de kamer waar de baby is en een ontvanger, die dit geluid naar de ouders stuurt. Deze modellen zijn vrij eenvoudig, maar tegelijkertijd efficiënt. Ze doen het werk voor ouders die het apparaat alleen willen gebruiken als een hulpmiddel om de baby te horen.

Prijs voor geavanceerdere functies

Babyfoons met videomogelijkheden kunnen kosten vanaf €60 tot €200 en zelfs meer als er extra functies zijn zoals de mogelijkheid om de camera te bedienen op afstand, meer dan één kind tegelijkertijd te bewaken, of een nachtzichtfunctie die de ouders in staat stelt om de baby zelfs in een donkere kamer te zien.

Daarnaast zijn er nog babyfoons met ademhalingsmonitors die de ademhaling van de baby nauwkeurig in real-time monitoren. Deze modellen variëren gewoonlijk in prijs van €100 tot €300, maar dit is afhankelijk van het aantal sensoren in de monitor, de kwaliteit van de sensoren en andere functies zoals alarmsystemen die de ouders waarschuwen als de baby stopt met ademen.

Prijs voor slimme babyfoons

Er zijn ook slimme babyfoons te koop die op het internet aangesloten kunnen worden en zo de mogelijkheid bieden om via je smartphone toezicht te houden. Deze babyfoons kunnen variëren in prijs van €150 tot €300, afhankelijk van de kwaliteit van het beeld, de geluidskwaliteit en andere slimme functies zoals slaaptracking of tweerichtingsaudio.

Lees ook:  Vergelijking van de kostprijs van babyfoons met en zonder video-functionaliteit.

Welke babyfoon moet u kiezen?

Bij het kiezen van een babyfoon moet u rekening houden met welke functies u echt nodig heeft. Het is zeker mogelijk om een kwalitatieve babyfoon te krijgen voor minder dan €100, maar als u een apparaat wilt dat meer geavanceerde functies biedt zoals videobewaking of ademhalingsmonitoring, moet u bereid zijn om meer te betalen.

Een van de beste manieren om te bepalen welk type babyfoon u geschikt is voor u, is het lezen van klantbeoordelingen voordat u een aankoop doet. Dit geeft u een goede indicatie van de kwaliteit van het product en of het aan uw behoeften voldoet.

Babyfoon met camera
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart