Welke babyfoon kan ik het beste kopen?

Babyfoons zijn essentiële hulpmiddelen voor ouders en verzorgers. Hier zijn de belangrijkste punten om te onthouden bij het kiezen van een babyfoon:

 • Kijk bij de aankoop van een babyfoon naar het bereik, de geluids- en beeldkwaliteit, de batterijduur, extra functies en de veiligheid en interferentie.
 • Populaire babyfoon merken op de markt zijn Eufy, Luvion, Philips, Alecto, Motorola en nog enkele andere merken.
 • Audio– en video-babyfoons hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste is wat het meest geschikt is voor uw behoeften en budget.
 • Bij het overwegen van de veiligheid van draadloze babyfoons, kijk naar de encryptie, frequentie en toegang tot internet.
 • Beschikbare functies en accessoires voor babyfoons kunnen variëren. Belangrijke functies zijn onder meer een temperatuursensor, nachtlampje en slaapliedjes, intercomfunctie, camera met panoramisch zicht en zoom, en een mobiele app.

Verschillende typen babyfoons uitgelegd

 • Audio-monitoren zijn de meest basale vorm van babyfoons. Ze stellen je in staat om de geluiden die je baby maakt te horen, wat bijzonder nuttig is om te weten wanneer je baby wakker wordt of troost nodig heeft. Deze monitoren variëren in kwaliteit van het geluid en bereik, waardoor sommige modellen effectiever zijn in het overbruggen van grotere afstanden of het doordringen van dikke muren dan anderen.
 • Video-monitoren combineren audio-capaciteiten met een live video-feed, waardoor ouders niet alleen hun baby kunnen horen, maar ook kunnen zien. Deze apparaten zijn uitgerust met camera’s die vaak op afstand kunnen worden bediend om de kijkhoek aan te passen. Veel modellen bieden ook nachtzicht, waardoor je je baby duidelijk kunt zien, zelfs in een volledig donkere kamer.
 • Slimme-monitoren zijn ontworpen om de veiligheid en gezondheid van je baby te bewaken door de ademhaling en bewegingen te detecteren. Deze systemen gebruiken sensormatten die onder het matras van de baby worden geplaatst en sturen een waarschuwing uit als er geen beweging wordt gedetecteerd over een vooraf ingestelde periode. Dit type monitor kan extra gemoedsrust bieden, vooral in de eerste levensmaanden van een baby.

Aspecten om te overwegen bij de aankoop van een babyfoon

Er zijn tal van aspecten om te overwegen bij de aankoop van een babyfoon. De belangrijkste zijn:

 • Bereik: Dit is de afstand waarbinnen de babyfoon effectief kan functioneren. Dit is iets belangrijks om rekening mee te houden, vooral als u een groot huis heeft of de babyfoon wilt kunnen gebruiken terwijl u in de tuin bent.
 • Geluids- en beeldkwaliteit: Een goede babyfoon zou een kraakhelder geluid en beeld moeten bieden, zodat u uw baby in realtime kunt zien en horen. Sommige modellen bieden ook nachtzicht, wat een groot pluspunt is.
 • Batterijduur: Het zou nutteloos zijn als uw babyfoon midden in de nacht zonder stroom komt te zitten. Kies daarom voor een model met een lange batterijduur of een met een oplaadbare batterij.
 • Extra functies: Sommige babyfoons komen met extra functies zoals temperatuursensoren, slaapliedjes, slaaptrackers, talkback-functies en nog veel meer. Deze kunnen erg handig zijn, afhankelijk van uw behoeften.
 • Veiligheid en interferentie: De babyfoon moet een signaal hebben dat niet gemakkelijk kan worden onderschept, en het moet ook niet gemakkelijk worden verstoord door andere apparaten in uw huis.
Lees ook:  Welke babyfoon kan ik het beste kopen volgens reviews?

Door rekening te houden met deze factoren, kunt u zorgen voor een weloverwogen aankoop die past bij uw specifieke behoeften en leefstijl.

De voor- en nadelen van audio- vs video-babyfoons

Bij het kiezen van een babyfoon komen veel ouders voor de beslissing te staan of ze een audio- of een video-babyfoon moeten kiezen. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen.

Audio-Babyfoons

 • Voordelen: Audio-babyfoons zijn meestal goedkoper en eenvoudiger in gebruik dan video-babyfoons. Ze hebben minder kans op storingen en de batterij gaat meestal langer mee. Deze babyfoons stellen je in staat om de geluiden van je baby te horen, wat voor veel ouders voldoende is.
 • Nadelen: Het nadeel van een audio-babyfoon is dat je geen visuele bevestiging kunt krijgen van de status van je baby. Dit kan voor sommige ouders leiden tot extra zorgen of nachtelijke bezoekjes aan de babykamer om te controleren hoe het met de baby gaat.

Bekijk hier alle babyfoons zonder camera

Video-Babyfoons

 • Voordelen: Met video-babyfoons kun je je kind zien terwijl het slaapt of speelt. Dit geeft veel ouders gemoedsrust en maakt het gemakkelijker om te bepalen of de baby misschien hun aandacht nodig heeft of gewoon wat onrustig slaapt.
 • Nadelen: Video-babyfoons zijn vaak duurder en de batterij kan sneller opraken vanwege het gebruik van de videofunctie. De beeldkwaliteit varieert ook aanzienlijk tussen verschillende modellen.

Over het algemeen hangt de keuze tussen een audio- of video-babyfoon af van persoonlijke voorkeuren en het budget.

Bekijk hier alle video babyfoons

Hoe veilig zijn draadloze babyfoons?

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een babyfoon is hoe veilig ze zijn, vooral als het gaat om draadloze modellen. Omdat ze signalen over een bepaalde afstand uitzenden, is het mogelijk dat anderen deze signalen kunnen oppikken.

Lees ook:  Welke babyfoon met camera moet ik kopen volgens experts?

Er zijn enkele sleutelfactoren die de veiligheid van draadloze babyfoons beïnvloeden:

 • Encryptie: Dit is de technologie die wordt gebruikt om de gegevens die worden verzonden tussen de babyfoon en de monitor onleesbaar te maken voor anderen. Hoe beter de encryptie, hoe veiliger het signaal.
 • Frequentie: Babyfoons die werken op een gemeenschappelijke frequentie, zoals 2.4 GHz, zijn vatbaarder voor interferentie van andere apparaten en kunnen ook gemakkelijker worden onderschept. Babyfoons die werken op een DECT-frequentie (digitaal verbeterde draadloze communicatie) zijn over het algemeen veiliger.
 • Webtoegang: Sommige moderne babyfoons bieden de mogelijkheid om de beelden en geluiden via internet te bekijken op een smartphone of computer. Hoewel dit handig kan zijn, kan het ook een beveiligingsrisico met zich meebrengen als de verbinding niet correct is beveiligd.

Uiteindelijk moeten ouders een balans vinden tussen de functies die ze van een babyfoon verlangen en hoe comfortabel ze zich voelen met het beveiligingsniveau dat de babyfoon biedt.

Functies en accessoires beschikbaar voor babyfoons

Babyfoons komen met verschillende functies en accessoires die variëren van basis tot high-tech. Hier zijn enkele van die functies en accessoires:

 • Temperatuursensor: Sommige babyfoons hebben een ingebouwde temperatuursensor die u waarschuwt als de kamer te warm of te koud wordt, zodat u de omstandigheden in de babykamer kunt reguleren.
 • Nachtlampje en slaapliedjes: Veel babyfoons hebben een nachtlampje en de mogelijkheid om rustgevende slaapliedjes af te spelen. Dit kan nuttig zijn om uw baby naar bed te brengen en kan op afstand worden bediend, dus u hoeft de kamer van de baby niet binnen te gaan.
 • Intercomfunctie: Een intercom of terugspreekfunctie stelt u in staat om terug te praten naar uw baby. Dit kan geruststellend zijn voor de baby en voorkomt dat u naar de kamer hoeft te gaan voor kleine rustgevende geluiden.
 • Camera met panoramisch zicht en zoom: Een camera met een panoramisch zicht stelt u in staat om de hele kamer te zien, en de zoomfunctie kan handig zijn om uw baby van dichtbij te bekijken. Dit is vooral nuttig als je baby begint te bewegen en te spelen in zijn kamer.
 • Mobiele app: Sommige babyfoons bieden een app waarmee u de beelden en geluiden rechtstreeks op uw smartphone of tablet kunt bekijken. Dit kan erg handig zijn als je niet altijd een monitor bij je wilt dragen.
Lees ook:  Wat is de beste babyfoon volgens consumentenonderzoek?

Welke functies en accessoires nodig zijn, hangt af van uw persoonlijke behoeften en levensstijl. Het is belangrijk om te overwegen wat voor u en uw gezin het nuttigst is.

Review van de top babyfoons op de markt

Er zijn veel babyfoons op de markt, elk met zijn eigen set functies en voordelen. Hier zijn een paar van de top babyfoons die momenteel op de markt beschikbaar zijn:

 • Alecto DVM-200 Babyfoon met Camera

De Alecto DVM-200 staat bekend om zijn uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, evenals het ruime bereik. Deze babyfoon beschikt over een camera met nachtzicht, temperatuurweergave en de mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen. Hoewel deze aan de prijzige kant kan zijn, biedt het veel functionaliteit voor die kosten.

 • Luvion Essential Babyfoon

De Luvion Essential is favoriet onder veel ouders in Nederland. Het biedt een stabiele verbinding, duidelijk nachtzicht en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Dit model heeft ook een temperatuurindicator en de mogelijkheid om meerdere camera’s te koppelen, wat het een flexibele optie maakt voor gezinnen.

 • Philips Avent SCD713/26 Dect Babyfoon

Philips Avent SCD713/26 is een uitmuntende keuze voor wie de voorkeur geeft aan een babyfoon zonder camera maar met hoogstaande geluidskwaliteit. Het apparaat beschikt over DECT-technologie voor een storingsvrije verbinding, temperatuursensor en slaapliedjes. Dit model staat ook bekend om zijn lange batterijduur en bereik, waardoor het zeer betrouwbaar is voor nachtelijk gebruik.

Elk van deze modellen biedt unieke eigenschappen die kunnen voldoen aan de verschillende behoeften en voorkeuren van ouders, van geavanceerde videomonitoring tot eenvoudige maar effectieve geluidsmonitoring.

Bij het kiezen van een babyfoon is het belangrijk om na te denken over wat het meest nuttig en praktisch voor uw huishouden zou zijn. Overweeg ook de prijs en beschikbaarheid van de babyfoon.

Babyfoon met camera
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart