Welke babyfoons gebruiken versleutelde signalen voor privacy?

Wat zijn versleutelde signalen op een babyfoon?

Een babyfoon is een apparaat dat ouders of verzorgers helpt hun baby’s of jonge kinderen in de gaten te houden, zelfs als ze niet in dezelfde kamer zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door een microfoon en soms een camera die het geluid en soms het beeld van de baby naar een monitor in de hand van de ouders stuurt.

Men is zich echter steeds meer bewust van het belang van de privacy van deze communicatie tussen de babykamer en de ouders. Daarom hebben sommige babyfoons nu een versleutelingsfunctie. Versleuteling is een methode voor het coderen van informatie. Deze technologie zorgt ervoor dat alleen de personen met de juiste sleutel de informatie kunnen decoderen en begrijpen. In het geval van babyfoons betekent dit dat als het signaal wordt onderschept, de informatie die het bevat (bijvoorbeeld de geluiden van de baby) niet kan worden begrepen zonder de juiste sleutel.

Babyfoons met versleutelde signalen

Verschillende babyfoonfabrikanten bieden nu modellen aan die gebruik maken van versleutelde signalen om de privacy te waarborgen. Hier zijn enkele babyfoons op de markt die versleutelde signalen gebruiken:

1. Infant Optics DXR-8 PRO: Deze babyfoon heeft een crypto-chip die ervoor zorgt dat video- en audiosignalen die worden verzonden, gecodeerd en veilig zijn. Dit model biedt ook een privé ‘onopvallende modus’ om de camera uit te schakelen.

2. Arlo Baby Wi-Fi 1080p HD Monitoring Camera: Dit model van Netgear biedt versleutelde video en geluid, zorgt ervoor dat niemand anders uw video kan zien. Het heeft ook een luchtvochtigheids- en temperatuursensor, nachtlampje, nachtzicht en slaapliedjes.

Lees ook:  Zijn WiFi-babyfoons veiliger dan andere typen babyfoons?

3. Philips Avent SCD630: Dit model biedt een privé, veilige verbinding dankzij de adaptieve FHSS-technologie (Frequency Hopping Spread Spectrum). Het biedt ook kristalhelder geluid en een hoge resolutie en stabiele video.

4. Nanit Plus: Nanit Plus verzendt de video en audio van uw baby naar uw smartphone via versleutelde verbindingen. Het heeft ook slaaptracking, achtergrondaudio en real-time geluids- en bewegingsmeldingen.

Het kan handig zijn om te weten dat versleuteling kan resulteren in een marginaal hogere prijs voor de babyfoon, maar veel ouders en verzorgers vinden dat de extra kosten de extra privacy en gemoedsrust waard zijn. Het is ook goed om er rekening mee te houden dat, hoewel versleuteling de privacy kan verhogen, het nog steeds mogelijk is dat het signaal kan worden onderschept, met name als de babyfoon werkt via een wifi-netwerk (aangezien wifi-netwerken zelf vatbaar kunnen zijn voor aanvallen). Daarom is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw wifi-netwerk veilig is.

Babyfoon met camera
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart