Welke babyfoons werken het beste in grote huizen of over lange afstanden?

Overzicht van babyfoons

De beste babyfoon helpt je niet alleen om je baby in de gaten te houden, maar zorgt er ook voor dat je altijd in staat bent om op noodkreten en huilen te reageren. Ongeacht waar je bent in huis. Er zijn tal van babyfoons op de markt, en elk van hen komt met zijn eigen unieke set van functies ontworpen om ouders de gemoedsrust te bieden die ze nodig hebben. Echter, als je in een groot huis woont of over grotere afstanden wilt kunnen monitoren, dan zijn er specifieke soorten babyfoons die je zou kunnen overwegen.

Babyfoon technologieën voor grote huizen of lange afstanden

Traditionele audio babyfoons, hoewel doeltreffend, hebben hun beperkingen als het gaat om bereik. Daarom hebben fabrikanten meer geavanceerde technologieën ontwikkeld die beter geschikt zijn voor grotere huizen of om over langere afstanden te werken. Enkele van deze technologieën zijn DECT (digitale verbeterde draadloze telecommunicatie), Wi-Fi connectiviteit, en FHSS (frequentie-hopping spread spectrum).

DECT Babyfoons

DECT babyfoons, zoals de Philips Avent SCD570/10 DECT Babyfoon, maken gebruik van digitale technologie om ervoor te zorgen dat het signaal sterk blijft over een groter bereik, meestal tot 330 meter. Bovendien zorgt DECT-technologie ervoor dat de verbinding vrij is van storingen van andere apparaten in huis, zoals telefoons en draadloze netwerken. Dit zorgt voor een glasheldere geluidskwaliteit.

Wi-Fi Babyfoons

Wi-Fi babyfoons zoals de Motorola MBP853 Connect, Nest Cam Indoor of de Arlo Baby maken gebruik van je thuisnetwerk om video- en audiostreams naar je smartphone of tablet te sturen. Met een Wi-Fi babyfoon ben je niet gebonden aan een bepaald bereik. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je je baby van overal in de gaten houden. Een Wi-Fi babyfoon kan ook met meerdere apparaten worden verbonden, waardoor meerdere mensen tegelijk kunnen meekijken.

Lees ook:  Babyfoons die aanbevolen worden voor gebruik in meerdere verdiepingen tellende huizen.

FHSS Babyfoons

FHSS babyfoons, zoals de BT Video Baby Monitor 6000, maken gebruik van een technologie die het signaal over verschillende frequenties laat springen om interferentie te vermijden en een veilige verbinding te behouden. De modellen met FHSS technologie hebben meestal een bereik tot 300 meter.

Extra functies voor grote huizen

Bij het kiezen van de beste babyfoon voor een groot huis of over lange afstanden, is het ook belangrijk om functies te overwegen zoals geluidsactivering, kamertemperatuursensoren, slaapliedjes en wiegeliedjes, draadloos bereik en out of range indicators. Al deze functies kunnen het eenvoudiger maken om je baby in de gaten te houden, waar je ook bent in huis.

Tips voor het gebruik van babyfoons in grote huizen

Zorg ervoor dat je babyfoon een goede batterij levensduur heeft of dat je de mogelijkheid hebt om het apparaat op het lichtnet aan te sluiten als je van plan bent om over grotere afstanden te monitoren. Test ook het bereik van de babyfoon in je huis voordat je er volledig op vertrouwt en houd rekening met eventuele ‘dead zones’ waar het signaal zwakker kan zijn.

Babyfoon met camera
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart